Szeretném a DATA szoftverrendszert használni

 

  REGISZTRÁCIÓ ÉS BEJELENTKEZÉS

 

A DATA rendszer autizmussal élő (vagy más okból hasonló szükségletekkel rendelkező) személyek mindennapjait segítő, infokommunikációs alapú támogatást biztosító program.
Két fő rész alkotja: mobileszközön (például okostelefon, táblagép) használható mobilapplikáció (app) és a böngészőben (például Chrome, Firefox) használható Tervezőfelület.

 

Első lépésként regisztrálj a Tervező felületre az alábbi módon:

Regisztráció és Aktiválás

 1. A böngésződ ablakába írd be, hogy https://app.data.aosz.hu
 2. A Regisztráció fülre kattintva, add meg a nevedet, email címedet, majd elolvasás után fogadd el a felhasználási feltételeket és az adatkezelési nyilatkozatot. Azt is be kell pipálnod, hogy elmúltál 18 éves, mivel csak felnőttkorú személy regisztrálhat a felületre. A regisztráció gombra kell kattintanod.
 3. Ezután kapni fogsz  egy aktiváló kódot az email címedre a tervező felületről (ha nem találod a levelet, keresd a spam-ba, promóciókba)– üzenet feladója: [AOSZ DATA] noreply@data.aosz.hu
 4. Kattints „A profil aktiválásához kattints ide” gombra.
 5. Ez átvezet a DATA tervező felületére, ahol a kódot a rendszer automatikusan beírja. Neked csak egy jelszót kell kitalálnod és beírnod kétszer

Bejelentkezés

Ha az aktiválást már megcsináltad, legközelebb úgy tudsz belépni a tervezőfelületre, hogy

 1. A böngésződ ablakába beírod, hogy https://app.data.aosz.hu
 2. Itt a bejelentkezés fülön írd be az email címedet (amire az aktiváló kódot is kaptad), és az aktiváláskor létrehozott jelszót.
 3. Ezzel bent is vagy a Tervező felületen.

Következő lépés az Applikáció letöltése:

Android készülék esetén a Google PlayStore-ban az AOSZ DATA applikációt kell keresned a letöltéshez.

iOS készülék esetén az AppStore-ban az AOSZ DATA applikációt kell keresned a letöltéshez.

Az applikáció a belépéshez E-mail címet és jelszót kér. Ez megegyezik a Tervező felületen beírt email címmel és jelszóval.

Fontos: Az applikációban (mobiltelefon, tablet) a tervezőfelületen (asztali számítógép, laptop) létrehozott tartalmak jelennek meg, miután a két eszközön megtörtént az adatfrissítés.

Tartalom létrehozásához a Tervezőfelület- Kezdőlapról megnyitható Tudásbázisban olvashatsz, amely lépésről-lépésre, videók segítségével mutatja be a teendőket.

Amennyiben további segítségre van szükséged, munkatársainkról a http://data.aosz.hu/szolgaltatasi-pontok/ találsz információkat, illetve írhatsz a datainfó@esoember.hu címre.

Te is bevezetheted a DATA-t

Az Autisták Országos Szövetsége mindenki számára elérhető, a DATA rendszer használatát segítő képzést indít!

Miből áll a szolgáltatás?

 1. Közösen, lépésről-lépésre haladva megismertetjük a vizuális támogatások rendszerét, a DATA szoftverrendszer működését, funkcióit és használatát online formában egy e-learning felület segítségével (Moodle).
 2. Támogatást nyújtunk az egyénre szabott bevezetésben és alkalmazásban. A járványhelyzetre való tekintettel az on-line platformokat fogjuk használni, e-learning tanulás, facebook zárt csoportokban való közös munka, e-mail, messenger és skype egyéni szoftverhasználati tanácsadás.
 3. Lehetőséget biztosítunk a felhasználóknak a tapasztalatok megosztására, megvitatására.
 4. Egyénre szabott segítséget biztosítunk képzett HelpDesk kollégáinkkal.

A szolgáltatás megvalósításában az AOSZ Info-Pont irodák vidéki HelpDesk munkatársai fognak közreműködni.

A részvétel ingyenes!

 

A program felépítése:

 • Az Autizmus Alapítvány szakembereinek előadása a vizuális támogatások rendszeréről (kétszer 3 órás időintervallumban)
 • Online videókonferencia keretében (4 alkalommal kéthetente hétfőnként) a DATA szoftverrendszer egyes funkcióinak megismertetése elméleti és gyakorlati formában (3 órás időintervallumokban)
 • Facebook csoportok a gyakorlás során felmerülő kérdésekhez, élmények megosztásához

A következő képzés várható indulásának időpontja: Hamarosan

Íratkozz fel hírlevelünkre!