Title Image

A fővárosban is bemutatásra került a DATA projekt

A fővárosban is bemutatásra került a DATA projekt

Rendezvénysorozatunk budapesti állomásán nagy érdeklődéssel várták a DATA projekt ismertetését. Az eseményen autista személyek is részt vettek. Főként fiatal, középkorú érintettek érdeklődtek arról, számukra miben segíthet majd a fejlesztés. Szülők, hozzátartozók, szakemberek is fontos kérdéseket tettek fel az előadóknak, akik szívesen fogadták kérdeseiket, javaslataikat.

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az ELTE kutatócsoportjának közös projektjét az AOSZ részéről Kővári Edit elnök és Győrfy Anikó alelnök, projektmenedzser mutatták be. A jelenlévő szülők kérdéseire az ELTE részéről érkező szakértők is választ adtak, Dr. Stefanik Krisztina pszichológus, egyetemi docens, kutató (ELTE BGGYK, autizmus spektrum pedagógiája szakirány), valamint Havasi Ágnes pedagógus, egyetemi tanársegéd, kutató (ELTE BGGYK, autizmusspektrum pedagógiája szakirány). A résztvevők megismerhették a projekt új szakmai vezetőjét, Horhi Anett autizmus spektrum pedagógiája szakirányon végzett gyógypedagógust is.

A rendezvény megnyitása után a DATA projektet bemutató kisfilmet tekinthették meg vendégeink. A kisfilm számos kérdésre választ adott, valamint új gondolatokat ébresztett a meghívottakban. A kérdések és a válaszok hamarosan a DATA projekt honlapján is megtalálhatóak lesznek. Ennek megvalósulásáig szeretnénk az érdeklődők figyelmébe ajánlani a rendezvényeken is levetítésre kerülő videót, melyet ide kattintva tekinthetnek meg!

A DATA projektet bemutató rendezvénykörút következő állomásairól ide kattintva tájékozódhatnak. Az eddigi rendezvényeink fotói megtekinthetőek galériánkban!

Íratkozz fel hírlevelünkre!