Title Image

Megnyílt az Előzetes Regisztrációs és Oktatási felület

Megnyílt az Előzetes Regisztrációs és Oktatási felület

Újabb mérföldkőhöz ért a DATA projekt!

Július 18-án elindult a DATA projekt Előzetes Regisztrációs és Oktatási felülete (ERO). Az ERO felületen az applikáció megértését és használatát támogató felkészítő anyagok találhatók.

Ezek a felkészítő anyagok általános összefoglalást nyújtanak

  • az autizmus spektrum zavar alapjairól (1. modul),
  • valamint az autizmus-specifikus módszertanról és a vizuális támogatásokról (2. modul).

A DATA rendszer megértését, letöltését, telepítését és használatát ismertető modul (3. modul) még nem elérhető, a rendszer jelenleg fejlesztés alatt áll. Az applikáció használatára felkészítő anyagok írásos és videós formában is megtekinthetőek.

 

ERO üdvözlő oldal

Az egyes modulokban található felkészítő anyagok tanulmányozása segít megérteni az autizmusban érintett személyek viselkedését, gondolkozását, rávilágít nehézségeik sokféle eredetére. Ezek az információk azért hasznosak, mert segítik az autizmusban érintett személy tevékenységeit testre szabottan megtervezni, életét az önállósodás terén támogatni, mely az applikáció használata során fontos szempont lesz.

A DATA applikáció és tartalomszerkesztő felület első tesztverziója várhatóan a 2019-es év végén válik elérhetővé, míg a teljes rendszer 2020. őszén készül el tesztelőink értékes visszajelzései alapján.

A tesztelésbe folyamatosan, bármikor lehet csatlakozni, ennek lépéseiről ezen az oldalon olvashatsz: Csatlakozom a projekthez!

Íratkozz fel hírlevelünkre!