Title Image

MAGYE konferencián a DATA!

MAGYE konferencián a DATA!

Havasi Ágnes, Győri Miklós, Varga Fanni, Stefanik Krisztina: Vizuális támogatás digitális platformon: a DATA és ami mögötte van

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének idei konferenciáján, 2019. június 28-án, 40 perces előadásban mutattuk be az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport (MASZK) együttműködésében megvalósuló fejlesztést. Beszéltünk a DATA projekt céljairól és az eddig megvalósult lépésekről, majd röviden bemutattuk a készülő applikáció mögött húzódó elméletet.

Előadásunk második felében a már elkészült mintatartalmak példáin és a felületterveken keresztül ismerhette meg a hallgatóság a mobilapplikációba tervezett funkciókat, a hagyományos vizuális támogatás “digitális átültetésének” terveit.

A bemutatott részletek  – a visszajelzések alapján – elnyerték a szakemberekből álló hallgatóság tetszését. Az előadást követően számos, kifejezetten gyakorlati kérdést tettek fel, melyekre reményeink szerint kielégítő válaszokkal tudtunk szolgálni.

Íratkozz fel hírlevelünkre!