Title Image

NAGY SIKERREL ZÁRULT A DATA PROJEKT RENDEZVÉNYSOROZATA

NAGY SIKERREL ZÁRULT A DATA PROJEKT RENDEZVÉNYSOROZATA

Lezajlott az autista emberek életét segítő új infokommunikációs fejlesztést bemutató tájékoztató rendezvénysorozat. Az Autisták Országos Szövetsége az ország 11 pontján, Veszprémben, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Salgótarjánban, Szegeden, Budapesten, Nyíregyházán, Balassagyarmaton és Kecskeméten mutatta be a DATA projektet. Az események során autista személyek, érintett családok, szülők, továbbá szakemberek tették fel kérdéseiket, mondták el javaslataikat.

11 helyszínen közel 400 résztvevővel találkoztunk személyesen, hogy megismertessük a DATA projektet. A résztvevők leginkább iskoláskorú autista gyermekek támogatásával kapcsolatban érdeklődtek, de a felnőtt autista személyek és a kisgyermekek támogatása kapcsán is volt érdeklődés. A rendezvények során a szülőkkel, családtagokkal, fiatal autista társainkkal találkoztunk csakúgy, mint az autista személyek fejlesztésében, támogatásában dolgozó szakemberekkel, de volt érdeklődés a közszolgáltatásban dolgozó szakemberek részéről is, mint pl. a védőnők.

A legtöbben az applikáció várható funkcióiról érdeklődtek, de több kérdés érkezett az AOSZ által biztosított mobileszközök igénylésével kapcsolatban is.

Fontos fókusza volt az eseményeknek az, hogy az érdeklődők részesei legyenek a fejlesztési folyamatnak, vegyenek részt a tesztelésekben és jelezzenek vissza a mindennapi használhatóság és működés tekintetében, hogy az esetleges hibákat tudjuk majd javítani. A teszteléseket megelőző felkészítő tréningek és a hozzá tartozó felkészítő tartalmak elérhetősége is foglalkoztatta az érdeklődőket. A gyakran ismételt kérdések és az azokra adott válaszok hamarosan elérhetők lesznek, a DATA projekt honlapján is, melyről hírlevélben és a Facebookon is tájékoztatjuk a feliratkozó érdeklődőket.

Fontos volt számunkra, hogy a kérdések mellet felmerültek észrevételek, javaslatok, melyeket az AOSZ a fejlesztőknek összegezve továbbított. A legértékesebb javaslatok maguktól a leendő felhasználóktól érkeztek. Ilyen javaslat volt a „pánikgomb”, vagy az egy felhasználóhoz tartozó információk védelmének kérdése.

Az érdeklődők a DATA projekt honlapján nyomon követhetik a projekt haladását. A különböző menüpontok lehetőséget adnak arra, hogy az érdeklődők megismerjék a projektet, a felkészülési és tesztelési időszakban való bekapcsolódás lehetőségeit, az eszköz igénylésének módját, a szolgáltatási pontok tevékenységét és a fejlesztés előrehaladását. Akik szeretnének folyamatos és naprakész tájékoztatást kapni, kérjük iratkozzanak fel a DATA projekt hírlevelére IDE KATTINTVA.

A kérdések, valamint az észrevételek és javaslatok megküldésére továbbra is van lehetőség a datainfo@esoember.hu címen.

A projektről összefoglaló kisfilm is készült:

Kérjük, vigye hírét mindenki, jusson el minél több autista társunkhoz!

Íratkozz fel hírlevelünkre!