Title Image

Szeretném a DATA szoftverrendszert használni

Tanulástámogató lehetőségek

a DATA használatához

 

 • Az Autisták Országos Szövetsége okostelefonokon és tableteken futó applikáció és a hozzá kapcsolódó tervező felület, a DATA szoftverrendszer megismerésére, bevezetésére és használatára a következő lehetőségekből választhatsz:
  Csoportban Önállóan HelpDesk mentorral
  Kollégáink 6 alkalmas workshopokon, csoportokban segítenek neked is bevezetni a DATA használatát. Az előadásokat online tartjuk, kérdezni lehet, és segítséget fogsz kapni akkor is, ha elakadnál egy-egy gyakorlati feladatban.

   

  Jelenleg nincs induló csoportunk.  Emailben értesítünk, ha megnyitjuk a jelentkezést a következő csoportos tanulásra. A várólistára kerüléshez, regisztrálj itt!

  E-learning kurzusunk online elérhető  tananyag, videókkal, hanganyagokkal. Bármikor elkezdhető, megállítható és újrakezdhető. Gyakorló ellenőrző feladatokat is tartalmaz.

  Ha szívesen  tanulnád meg a DATA használatát akkor, amikor neked a legalkalmasabb, regisztrálj itt!

  Kollégáink segítenek neked, hogy te is bevezethesd a DATÁ-t. Irodáink országszerte megtalálhatóak, a találkozás megoldható videós, vagy telefonos formában is. A személyes segítséghez időpont egyeztetés szükséges.

  Ha szeretnéd munkatársunk segítségét kérni, regisztrálj itt!

 

Az Autisták Országos Szövetsége mindenki számára elérhető DATA szolgáltatásának keretében újabb csoportot indít!

 

A csoportos tanulás elkezdődött, a jelentkezés lezárult. A következő (őszi) előadásokra a regisztráció itt!

 

Az Autisták Országos Szövetsége okostelefonokon és tableteken futó applikáció és a hozzá kapcsolódó tervező felület, a DATA támogató rendszer megismerését, bevezetését és használatát segítő szolgáltatás keretében újra 6 alkalmas csoportos tanulási lehetőséget biztosít önmagukat támogató autista személyek, szüleik, támogatóik és szakemberek számára.

 

Miből áll a csoportos tanulási lehetőség?

 1. Közösen, lépésről-lépésre haladva megismertetjük a vizuális támogatások rendszerét, a DATA támogató rendszer működését, funkcióit és használatát Google Meet és e-learning felület segítségével (Moodle).
 2. Támogatást nyújtunk az egyénre szabott bevezetésben és alkalmazásban. Online platformokat fogunk használni: Google Meet, Moodle e-learning tanulástámogató felület, Facebook csoportokban való közös munka, e-mail, messenger és skype egyéni tanácsadás formáiban.
 3. Lehetőséget biztosítunk a felhasználóknak a tapasztalatok megosztására, megvitatására.
 4. Egyénre szabott segítséget biztosítunk képzett HelpDesk kollégáinkkal.

A kiscsoportos tanulási alkalmakat az AOSZ Info-Pont irodák HelpDesk munkatársai fogják megvalósítani.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

A program felépítése:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a csoportos tanulás az alábbi időpontokban történő online csatlakozással történik, kérjük, hogy a jelentkezés előtt tekintsék át az időpontokat.

 • 1. alkalom: 2022. április 25. 9.00-11.15
  Az Autizmus Alapítvány szakembereinek előadása a vizuális támogatások rendszeréről Google Meet felületen 
 • 2.  alkalom: 2022. április 27. 9.00-11.15
  Az Autizmus Alapítvány szakembereinek előadása a vizuális támogatások rendszeréről Google Meet felületen 

 

A további 4 alkalom kis létszámú csoportokban, csoportonként eltérő időpontban történik. A csoportok maximális létszáma 15 fő lehet. A számodra megfelelő csoport kiválasztására a regisztrációs kérdőíven lesz lehetőség.

 • 3.-6. alkalom: 

DATA rendszer megismerése, profil létrehozás, alapbeállítások, napirend, folyamatábrák, önálló funkciók megismerése (játékok, választó, várakozás)  

           A Csoport              B Csoport             C Csoport
3.  május 3. kedd 13.00-16.00  május 5. csütörtök 13.00-16.00 május 6. péntek 09.00-12.00
4. május 17. kedd 13.00-16.00  május 19. csütörtök 13.00-16.00 május 20. péntek 09.00-12.00
5. május 31. kedd 13.00-16.00  június 2. csütörtök 13.00-16.00 június 3. péntek 09.00-12.00
6. június 14. kedd 13.00-16-00 június 16. csütörtök 13.00-16.00 június 17. péntek 09.00-12.00

 

 • Lépj be Te is a Facebook csoportba, ahol a gyakorlás során felmerülő kérdésekre választ kaphatsz, és megoszthatod másokkal a DATA rendszer használatával kapcsolatos élményeidet (https://www.facebook.com/groups/2636584979975011

Jelentkezők köre:

 • autizmusban érintett, önmagukat támogató felnőtt személyek
 • autista gyermeket, felnőttet nevelő, támogató szülők, családtagok
 • autista gyermeket, felnőttet támogató pedagógusok, más szakemberek – a programba történő bekapcsolódáshoz szükséges, hogy legyen támogatott személy, akivel közösen regisztrálnak a programba (vagy önmagát támogató személyként, vagy a szülő/törvényes képviselőként)

Ha szeretnél a csoportos tanulási lehetőségre regisztrálni, akkor kérünk, válassz az alábbi lehetőségek közül, és töltsd ki a regisztrációs kérdőívet:

 • Autizmusban érintett felnőtt személyként, vagy autista gyermek/felnőtt családtagjaként szeretnél regisztrálni, ide kattints!
 • Támogató szakemberként szeretnél regisztrálni, kattints ide! (Lehetőség szerint az általad támogatni kívánt személy, vagy törvényes képviselője is regisztráljon a fenti linken.)

 

Kérdéseidet kérjük erre a címre írd meg nekünk, ha valamiben bizonytalan vagy: datainfo@esoember.hu

 

 

 

 

 

  REGISZTRÁCIÓ ÉS BEJELENTKEZÉS

 

A DATA rendszer autizmussal élő (vagy más okból hasonló szükségletekkel rendelkező) személyek mindennapjait segítő, infokommunikációs alapú támogatást biztosító program.
Két fő rész alkotja: mobileszközön (például okostelefon, táblagép) használható mobilapplikáció (app) és a böngészőben (például Chrome, Firefox) használható Tervezőfelület.

 

Első lépésként regisztrálj a Tervező felületre az alábbi módon:

Regisztráció és Aktiválás

 1. A böngésződ ablakába írd be, hogy https://app.data.aosz.hu
 2. A Regisztráció fülre kattintva, add meg a nevedet, email címedet, majd elolvasás után fogadd el a felhasználási feltételeket és az adatkezelési nyilatkozatot. Azt is be kell pipálnod, hogy elmúltál 18 éves, mivel csak felnőttkorú személy regisztrálhat a felületre. A regisztráció gombra kell kattintanod.
 3. Ezután kapni fogsz  egy aktiváló kódot az email címedre a tervező felületről (ha nem találod a levelet, keresd a spam-ba, promóciókba)– üzenet feladója: [AOSZ DATA] noreply@data.aosz.hu
 4. Kattints „A profil aktiválásához kattints ide” gombra.
 5. Ez átvezet a DATA tervező felületére, ahol a kódot a rendszer automatikusan beírja. Neked csak egy jelszót kell kitalálnod és beírnod kétszer

Bejelentkezés

Ha az aktiválást már megcsináltad, legközelebb úgy tudsz belépni a tervezőfelületre, hogy

 1. A böngésződ ablakába beírod, hogy https://app.data.aosz.hu
 2. Itt a bejelentkezés fülön írd be az email címedet (amire az aktiváló kódot is kaptad), és az aktiváláskor létrehozott jelszót.
 3. Ezzel bent is vagy a Tervező felületen.

Következő lépés az Applikáció letöltése:

Android készülék esetén a Google PlayStore-ban az AOSZ DATA applikációt kell keresned a letöltéshez.

iOS készülék esetén az AppStore-ban az AOSZ DATA applikációt kell keresned a letöltéshez.

Az applikáció a belépéshez E-mail címet és jelszót kér. Ez megegyezik a Tervező felületen beírt email címmel és jelszóval.

Fontos: Az applikációban (mobiltelefon, tablet) a tervezőfelületen (asztali számítógép, laptop) létrehozott tartalmak jelennek meg, miután a két eszközön megtörtént az adatfrissítés.

Tartalom létrehozásához a Tervezőfelület- Kezdőlapról megnyitható Tudásbázisban olvashatsz, amely lépésről-lépésre, videók segítségével mutatja be a teendőket.

Amennyiben további segítségre van szükséged, munkatársainkról a https://data.aosz.hu/szolgaltatasi-pontok/ találsz információkat, illetve írhatsz a datainfó@esoember.hu címre.

Íratkozz fel hírlevelünkre!