Title Image

A DATA szoftverrendszer tesztelése

A tesztelés célja

Elsődleges cél: A DATA szoftverrendszer nagy létszámú körben történő kipróbálása. Cél a szoftverrendszer gyakorlati alkalmazása során felmerülő szoftverhibák, kérdések, valamint igények/javaslatok összegyűjtése.

AOSZ további célja: A DATA rendszer célcsoportban (felhasználó és támogató) történő bevezetése, a tartalomtervezés és gyakorlati alkalmazás során szerzett tapasztalatok gyűjtése és feldolgozása a későbbi támogató szolgáltatások fejlesztése érdekében.

A tesztelési időszak

2020. február, március, április.

Mit tesztelünk?

A DATA szoftverrendszert:

  1. tartalomtervező felület,
  2. mobileszközön futó applikáció,
  3. on-line oktatási tartalom.

Milyen információt gyűjtünk?

  1. DATA szoftverrendszerrel működésével kapcsolatos hibák, kérdések és igények/javaslatok visszajelzése, mely egyelőre csak a Tesztelőink számára elérhető Tartalomtervező felületen, a hibabejelentő űrlapon érhető el.
  2. DATA szoftverrendszer használatának megtervezésével, bevezetésével és alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok és élmények megosztása. Ezeket a datainfo@esoember.hu címre kérjük, hogy írják meg Tesztelőink.

Hogyan zajlik a tesztelés?

A Tesztelők felkészítése:

A Tesztelőink a workshopokon és on-line tananyagok segítségével sajátíthatták el a DATA szoftverrendszer használatához szükséges ismereteket. Az AOSZ vidéki AOSZ Info-Pont irodáiban folyamatosan rendelkezésre állnak HelpDesk munkatársaink, akik a szoftverrendszer bevezetésével, alkalmazásával kapcsolatos szoftverhasználati kérdésekben nyújtanak személyek, e-mail-es, telefonos segítséget nyitvatartási időben az ország 10 vidéki helyszínén és az AOSZ központi irodájában.

Önmagukat támogató autizmusban érintett személyek és segítő/támogató szakemberek, vagy szakmai érdeklődők az erre a célra kialakított Kiemelt Szolgáltatási Ponton dolgozó szakmai HelpDesk munkatársunktól kérhetnek segítséget előre egyeztetett időpontban.

Szoftverrendszer használata során tapasztalt hibák bejelentése

Arra kérünk minden Tesztelőt, hogy a hibabejelentés előtt győződjön meg arról, hogy minden feltétel adott a szoftverrendszer helyes működéséhez. Ennek ellenőrzésében az űrlap kitöltése előtti felsorolás segít, melyet a Tesztelők a Tartalomtervező oldal kezdőlapjáról érhetnek el.

Ha eldöntötted, hogy a hibát bejelented, akkor kérjük az űrlap kitöltése előtt készíts képernyőképet a tapasztalt hibáról, amit majd fel tudsz tölteni az űrlap kitöltését követően.

Íratkozz fel hírlevelünkre!